L’Agència Valenciana Antifrau aprova el seu primer Pla Estratègic 2025-2031

València, 8 de maig de 2025.- L’Agència Valenciana Antifrau (AVAF) ha aprovat el seu primer Pla Estratègic per al període 2025-2031, un document que marca les línies, directrius, objectius i accions prioritàries per a avançar en la prevenció i reducció del frau i la corrupció, així com per a contribuir a la millora de la qualitat institucional i la integritat pública en les administracions de la Comunitat Valenciana.

 

El Pla Estratègic 2025-2031 s’articula entorn de quatre grans objectius estratègics:

  1. Reforç de la posició institucional de l’AVAF, mitjançant una major presència en els àmbits acadèmic i professional, i la col·laboració amb altres agències i organismes nacionals i internacionals en la lluita contra el frau i la corrupció.
  2. Modernització de l’organització, apostant per ferramentes tecnològiques innovadores que milloren la seua eficiència i la capacitat de resposta de l’Agència.
  3. Impuls d’una gestió pública íntegra, transparent i eficaç, a través d’actuacions com l’elaboració d’un pla bianual d’investigació i altres iniciatives de millora de l’eficiència en la planificació de la investigació i control.
  4. Promoció de la sensibilització ciutadana en ètica pública i bon govern, amb accions dirigides a la formació en integritat i transparència, el foment de la cultura ètica en el conjunt de la societat i la protecció efectiva.

 

El Pla incorpora a més mecanismes específics per a garantir el seu seguiment i avaluació, com la creació d’un comité de seguiment, la definició d’indicadors de rendiment, la realització d’auditories periòdiques i una revisió biennal del propi document per a adaptar-lo a nous reptes i necessitats.

 

Amb l’aprovació d’este primer Pla Estratègic, l’Agència Valenciana Antifrau reafirma el seu compromís amb la transparència, la integritat i la millora contínua en la lluita contra la corrupció en la Comunitat Valenciana.

L’AVAF col·labora en la formació dels gestors de fons Next Generation del Govern de Canàries

València, 6 de maig de 2025.- L’Agència Valenciana Antifrau ha participat en una de les sessions en línia del curs “Mesures de prevenció, detecció i correcció del frau i integritat pública en el pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR). Nivell avançat” organitzat per la subdirecció del MRR del Govern de Canàries i l’Institut Canari d’Administracions Públiques de Canàries (ICAP).

 

Anselm Bodoque, coordinador, en funcions, de l’Àrea de Formació, Participació, Comunicació i Relacions amb altres entitats de l’Agència i Pilar Moreno, tècnica superior de formació de l’AVAF han impartit la conferència: «Les polítiques públiques contra la corrupció. Des de Nacions Unides a Espanya. El sistema institucional contra la corrupció a Espanya.»

 

El curs, dirigit a personal empleat públic, alts càrrecs, personal directiu o amb responsabilitat en l’àmbit del mecanisme del PRTR a Canàries, ha comptat com a objectiu l’adquisició dels coneixements i capacitats per assumir la nova cultura de gestió que requereixen els fons europeus, que inclou la planificació, l’execució i la rendició de comptes sobre els resultats obtinguts.

 

Si desitja comptar amb formació especialitzada en integritat i prevenció de la corrupció, pots escriure a formacion@antifraucv.es

El primer col·legi a celebrar el #DocuforumAVAF, Maristes d’Algemesí, acull una nova edició en 2025

Algemesí, 5 de amig de 2025.- L’Agència Valenciana Antifrau (AVAF) visita de nou el Col·legi Nostra Senyora de la Salut – Maristes, d’Algemesí, amb alumnat de 1r de Batxillerat en el marc de Tutoria. Aquest centre educatiu va ser el primer a acollir l’activitat, dirigit a col·legis i instituts, al gener de 2022, ja que abans, únicament es desenvolupava en universitats.

 

La sessió ha sigut impartida per Pilar Moreno, tècnica superior de formació de l’Àrea de Formació, Participació, Comunicació i Relacions amb altres entitats de l’AVAF, qui ha dinamitzat un espai de reflexió sobre la importància de l’ètica pública, el respecte a les normes i el paper de la ciutadania en la prevenció de la corrupció. A partir del visionat i anàlisi de materials audiovisuals, l’ alumnat ha debatut sobre els riscos a la integritat i la necessitat de comptar amb institucions transparents i responsables.

 

La formació en integritat pública entre els joves constitueix un dels pilars de l’acció educativa de l’AVAF. Activitats com #DocuforumAVAF permeten apropar conceptes fonamentals com la transparència, la rendició de comptes i el compromís cívic a l’alumnat, fomentant així una cultura democràtica des de la base. El fet que aquest programa arribe a estudiants de Batxillerat és clau per consolidar actituds ètiques abans de la seua incorporació a l’ àmbit universitari o professional.