Madrid, 26 d’abril de 2024.- L’Agència Valenciana Antifrau va participar en la presentació del projecte WiS-H, una iniciativa coordinada per la Fundació Hay Derecho i cofinançada per la Comissió Europea que té com a objectiu la creació d’un entorn segur i favorable per a les persones denunciants de corrupció a Espanya i Portugal.
Com a membres del projecte acompanyen la Fundació Hay Derecho institucions com la Universitat de Múrcia, la Universitat de Lisboa (NOVA School of Law) i l’Agència Valenciana Antifrau.
En aquesta primera reunió van estar presents Maïté Vanwesemael, responsable de polítiques d’Agència Executiva Europea d’Educació i Cultura (EACEA) de la Comissió Europea; el President de Hay Derecho, Segismundo Álvarez així com la seua secretària general, Elisa de la Nuez, i la seua directora general, Safira Cantos.
També van assistir Fernando Jiménez Sánchez, director de la Càtedra de Bon Govern i Integritat Pública de la Universitat de Múrcia; Júlia Miralles d’Imperial Pujol, doctora investigadora post-doctoral en aquesta universitat; Francisco Pereira Coutinho, doctor en Dret per la Facultat de Dret de la Universitat Nova de Lisboa; Julia Gracia, coordinadora del Compliance Lab de la NOVA School of Law; Nicolás Rodríguez García, catedràtic de Dret Processal a la Universitat de Salamanca; i Cristina Fernández González, doctora i professora en el Grau en Criminologia de la Universitat Internacional de València (VIU).
Per part de l’Agència Valenciana Antifrau, van acudir Teresa Clemente, directora adjunta i directora d’Assumptes Jurídics, i María Isabel Quintero Soria, adscrita a la Direcció Adjunta i d’Assumptes Jurídics.
En aquesta primera reunió van participar tres denunciants de corrupció per comptar la seua experiència: el fiscal Ignacio Stampa, l’enginyera Gracia Ballesteros, i Iván Menéndez, que va denunciar en el marc de l’empresa privada.
L’objectiu principal del projecte WiS-H és treballar per un entorn propici per a la protecció de les persones denunciants de corrupció a Espanya i Portugal. Per a això, a través d’un estudi analític, s’analitzarà l’entorn de la denúncia d’irregularitats en ambdós països, i es facilitarà l’aprenentatge mutu i la cooperació entre les autoritats competents i les organitzacions de la societat civil per supervisar i donar suport a l’aplicació de les normes europees sobre protecció dels denunciants d’irregularitats.