Actuacions de prevenció

Actuacions per a promoure la reflexió contra la corrupció i la integritat en el sector públic

Informes, Activitats i Mapes de Riscos

Conferència "Combatre la corrupció" a càrrec del Dr. Manuel Villoria Mendieta a la seu de l'Agència Valenciana Antifrau el 24 de maig de 2019.

“Combatre la corrupció”. Conferència a càrrec del professor Manuel Villoria a la seu de l’Agència.

El 24 de maig, en la seu l’Agència Valenciana Anfifrau el professor Dr. Manuel Villoria, Catedràtic de Ciència Política i de l’Administració de la Universitat Rei Joan Carles de Madrid, va pronunciar una conferència titulada “Combatre la Corrupció” dirigida a tots els funcionaris i funcionàries de l’Agència. La conferència que va tractar temes tan interessants…

Read more

Día de las Naciones Unidas contra la corrupción

Mensaje del Secretario General en el Día Contra la Corrupción, 2018 La corrupción está presente en todos los países, ya sean ricos o pobres, del norte o del sur. Se trata de un ataque contra los valores de las Naciones Unidas. Roba a las sociedades escuelas, hospitales y otros servicios vitales, aleja la inversión extranjera…

Read more

Proyección del documental “Corrupción: el organismo nocivo”

El día 28 de mayo se proyectó el documental “Corrupció: l’organisme nociu” en la filmoteca de la Generalitat Valenciana, con gran afluencia de público y de representates de la sociedad civil, de la magistratura, el ministerio fiscal y diversos representates institucionales. Tras la presentación realizada por el Sr. Joan Llinares, director de la Agencia Valenciana…

Read more

Centre de documentació sobre la corrupció

RECOMANACIONS

Gestió de riscos d’integritat. EPAC (2017)

Traducción no oficial al valencià de: European partiers against corruption (2017, novembre). Integrity risk management [en línea]. Disponible en: https://www.epac-eacn.org/downloads/recommendations [2018, Agost].

 Accedir al text complet de la guia

 Accedir al text complet de l’informe final


ASSAJOS I INFORMES

“Después de Gürtel: Tratados contra la corrupción y principio de legalidad”

Autor: Bartolomé Clavero

Intervenció en el Seminari Internacional sobre Cultura de la Legalitat i Lluita contra la Corrupció, Universitat Carles III de Madrid, 11-12 de juny, 2018, dirigit per José María Sauca i Manuel Villoria.

 

Accedir al text complet de l’article


ASSAJOS I INFORMES

“Quality of government in EU regions: Spatial and temporal patterns”

Autors: Nicolas Charron, Victor Lapuente

Gothenburg, Quality of Government Institute, Working paper 2018:2

 

 

Accedir al text complet de l’informe


INFORMES

“Los costes económicos del déficit de calidad institucional y la corrupción en España”

Autors: Francisco Alcalá Agullo, Fernando Jiménez Sánchez

Bilbao, Fundación BBVA, 2018

 

 

Accedir al text complet de l’informe


INFORMES

“Informe de la sétima reunión intergubernamental de expertos de participación abierta para mejorar la cooperación internacional en el marco de la Convención de las Naciones Unidas contra la Corrupción, celebrada en Viena el 8 de junio de 2018”

Nacions Unides

Viena, juny 2018

Accedir al text complet de l’informe

INFORMES

“Corruption perceptions index 2018”

Autor: Transparencia Internacional

L’Índex de Percepció de la Corrupció de 2018, publicat per Transparency International, mesura els nivells percebuts de corrupció en el sector públic en 180 països i territoris. Sobre la base de 13 enquestes a empresaris i avaluacions d’experts, l’índex puntua en una escala entre zero (altament corrupte) a 100 (molt net).

Els resultats mostren una imatge tristament familiar: més de dos terços dels països obtenen puntuacions per davall de 50, mentre que la mitjana de puntuació és de sol 43. Potser el més preocupant és que la gran majoria dels països avaluats han avançat poc o res. Només 20 han aconseguit avanços significatius en els últims anys.

Mentre la corrupció continue sense control, la democràcia està sota amenaça a tot el món.

Accedir al text complet de l’infome
Accedir a la informació completa sobre les activitats de Transparència Internacional