Més de 150 persones empleades públiques a Aragó reforcen els seus coneixements en prevenció del frau i conflictes d’interès amb l’AVAF

València, 12 de març de 2025. L’Institut Aragonès d’Administració Pública ha organitzat la jornada “Prevenció del frau i del conflicte d’interessos en la gestió de fons europeus” impartida per l’Àrea de Formació de l’Agència Valenciana Antifrau (AVAF), amb més de 150 assistents.

 

La sessió va començar amb la intervenció d’Anselm Bodoque, coordinador en funcions de l’Àrea de Formació, Participació, Comunicació i Relacions amb altres entitats de l’AVAF, qui va presentar el sistema institucional de lluita contra la corrupció, des del marc internacional de Nacions Unides fins a la seva aplicació a Espanya.

 

A continuació, Pilar Moreno, tècnica de l’àrea, va destacar la rellevància de la cultura de la integritat pública i la identificació de riscos de frau i corrupció en l’administració.

 

Per la seua banda, Marita Oliver, tècnica de l’Àrea de Formació de l’AVAF, va posar el focus en els sistemes d’informació establerts en la Llei 2/2023, de 20 de febrer, reguladora de la protecció de les persones que informin sobre infraccions normatives i la lluita contra la corrupció.

 

La jornada va concloure amb un taller-debat participatiu sobre la gestió del conflicte d’interessos, generant un gran interès entre els assistents.

 

Si la seua administració pública desitja formació especialitzada en integritat i prevenció de la corrupció, pot escriure a: formacion@antifraucv.es.

La prevenció del frau i la gestió del conflicte d’interés, eixos de la formació de l’AVAF en la Generalitat Valenciana

València, 4 i 27 de febrer de 2025. Més de 65 gestors de programes PRTR de diverses Conselleries de la Generalitat Valenciana han participat en el curs “Conceptes i responsabilitats relatives als principis de prevenció i lluita contra frau, corrupció i conflicte d’interés definit per l’Ordre HFP/1030/2021 i el Reg. (UE) nº 241/2021”. La formació ha sigut impartida per un equip de l’Àrea de Formació de l’Agència Valenciana Antifrau (AVAF) format per Anselm Bodoque, Marita Oliver i Pilar Moreno.

 

Les sessions, celebrades en el saló d’actes de la Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, van abordar el sistema institucional i les polítiques públiques de lluita contra la corrupció a la Comunitat Valenciana.

 

Entre els temes tractats van destacar:

– El cicle de mesures antifrau

– L’obligació dels sistemes interns d’informació

– La gestió adequada del conflicte d’interès

 

La formació va comptar amb una alta participació i interés per part del personal empleat públics de diverses Conselleries i entitats del sector públic instrumental valencià.

 

Per tercer any consecutiu, les Direccions de Programes de Fons Next Generation i l’AVAF han col·laborat en iniciatives formatives, amb el compromís de continuar promovent la integritat en la gestió de fons públics.

 

Si desitja comptar amb formació especialitzada en integritat pública i prevenció de la corrupció en la seua administració, escriga a formación@antifraucv.es

 

DocuforumAVAF acosta l’ètica i la integritat a l’alumnat de l’IES Álvaro Falomir

Almassora. – 19 de febrer de 2025. Per segon any consecutiu, l’alumnat de 4t d’ESO d’Història de l’IES Álvaro Falomir ha participat en DocuforumAVAF, una experiència d’aprenentatge impulsada per l’Àrea de Formació de l’Agència Valenciana Antifrau.

 

Pilar Moreno García, tècnica de formació, va presentar a l’alumnat l’origen, funcions i labor de l’Agència en la lluita contra el frau i la corrupció a la Comunitat Valenciana, fomentant la reflexió sobre la importància de l’ètica i la integritat pública.

 

 Si eres docent universitari, de batxillerat o de 4t d’ESO a la Comunitat Valenciana i vols portar aquesta activitat a la teua aula, contacta amb nosaltres en formacion@antifraucv.es